Hvordan lage en artikkel

Brukere med journalist- eller administratortilgang har anledning til å skrive, redigere og slette artikler. Dette vil som regel være styremedlemmer i boligselskapet, men kan også være andre bidragsytere som administrator gir tilgang til.

Slik lager du en artikkel:
1) Logg på hjemmesiden

2) Gå til det menypunktet du ønsker å legge en artikkel på (dette kan du også endre når du skriver artikkelen dersom det er aktuelt). Les mer om hvordan du kan lage menypunkt

3) Trykk på «Opprett nytt innehold». Nytt bilde kommer opp. Ta stilling til om du ønsker å skrive en artikkel, kontaktskjema, opprette et fotoalbum, kalender eller oppslagstavle

Ved valg av «artikkel» får du opp et oppsett for artikkelen hvor flere felt fylles inn:

  • «Plassering» du kan overstyre hvilket menypunkt artikkelen skal vises. Her kan du flytte artikkelen til en annen meny hvis ønskelig.
  • «Visningsinnstillinger» her bestemmer du hvorvidt «overskrift, forfatter og opprettelses dato» skal vises i artikkelen
  • «Aktiver vis fra-til» her bestemmer du tidpunktet for når artikkelen skal bli publisert/deaktivert. Dersom ingen valg er gjort her blir artikkelen publisert umiddelbart etter «aktiv» boksen er huket på og blir liggende på siden inntil den slettes/deaktiveres
  • «Vises på forsiden» ved å huke på dette feltet kan artikkelen også publiseres på forsiden i tillegg til menypunktet man valgte i utgangspunktet eller under «plassering»
  • «Overskrift» Legg inn ønsket artikkeloverskrift
  • «Ingress» er en kort innledning til artikkelen.
  • «Legg til bilde» dette bildet vil vises som illustrasjon for artikkelen i menypunktet/forsiden
  • «Legg til Youtube» Her kan du legge inn videoer fra Youtube i din artikkel. Leseren vil da kunne spille av videoen fra deres artikkel.
  • «Artikkeltekst» utgjør selve teksten i artikkelen.

 
Husk til slutt å lagre og lukke vinduet!


Bilder

Det er mulig å legge til bilde i selve artikkelteksten også. Dette gjøres ved å klikke på «bilde» ikonet i verktøylinjen. Klikke her for å lese mer om «bilder» i artikkel.
bilde_artikkelbilde_artikkel


Tabell

Du kan legge inn tabell i artikkelen. Slik lager du tabell.
tabell_artikkeltabell_artikkel


«Lenking»
Det er muligheter til å lenke til dokumenter, andre nettsider og e-postadresser i selve artikkelteksten. Dette gjøres ved å klikke på «lenke ikonet» i verktøylinjen i selve artikkels tekstfeltet. Klikk her for å lese mer om «lenking»

 lenke_artikkellenke_artikkel

 

14.09.2016