Hvordan finne registraren til mitt domene

Hvis du har et domenenavn men ikke vet hvem det er registrert hos så kan du benytte en av linkene nedenfor for å søke det fram:

Norid - Norske domener
Domeneshop - De fleste skandinaviske og internasjonale domener
Network Solutions  - Internasjonale domener
Internic - Internasjonale domener

Dette er bare noen forslag til sider hvor du kan finne informasjon om hvem som står som eier og teknisk kontakt for ditt domene. Du skal ikke behøve å betale for disse tjenestene og det finnes mange andre søketjenester som gir det tilsvarende informasjon.


Flytting av domene:
De fleste gode registrarer tilbyr enkel flytting av domener. Dette innebærer som regel at de kontakter nåværende registrar som så tar kontakt med eier for å sjekke om flyttingen skal godkjennes. Det varierer litt fra selskap til selskap og også for hvilke type domene du har. Ta kontakt med registraren og finn ut hvordan de gjennomfører flyttingen. Som regel har de også informasjon om dette på sidene sine.

Overføring av domene til en annen person:
Prosessen for å overføre et domene til en annen person fungerer ganske likt som flytting av domene. Den som eier domenet tar kontakt med registraren og ber om overføring av domenet og registraren vil sørge for at ny og gammel eier godkjenner prosessen før domenet flyttes. Det enkleste er å ta kontakt med registraren og finne ut hvordan de gjennomfører et slikt bytte.

norid1norid1norid1

norid2norid2

15.09.2016