Feilsøking av mitt domene (avansert)

Hvis du har pekt om siden din til subdomene under herborvi.no eller ditt eget domene men siden din ikke fungerer selv etter å ha ventet en stund så har du mulighet til å feilsøke selv dette selv.

Ping
Du kan sende et ping til din url og se om den svarer på IP adressen som siden din tilhører. (IP adressen fikk du tilsendt når du endret url og du kan også finne den i Verktøykassen under Sideoppsett fanen.)

  1. Trykk Windows knappen og tast inn cmd og trykk enter.
  2. Du vil da få opp kommandolinjeverktøyet.
  3. tast inn: ping   www.aftenposten.no    og trykk enter (erstatt www.aftenposten.no med din url)
  4. Du vil da få svar på hvilken ekstern IP adresse ditt domene benytter (se bilde, felt i rødt).


Hvis IP adressen ikke er lik den du fant i verktøykassen:
 
1.  Registraren har ikke pekt om domenet ditt riktig. Du ønsker at A-Record for domenet skal peke på IP adressen du oppgir. Det hender de benytter seg av en Url Forwarding i stedet men dette bare videresender nettleseren til en annen adresse og vil ikke fungere. (Hvis du får opp en OBOS feilmeldingsside når du taster inn din url i en nettleser men ditt domene ikke svarer på riktig IP adresse, kan dette være tilfellet.) 

2.  Endringene til ditt domene har ikke rukket å spre seg over nettet ennå. Det er derfor registrarene ikke kan love deg hvor lang tid det vil ta før siden din er oppe. Det bør ikke ta mer enn 24 timer.

Hvis IP adressen stemmer så kontakt oss via kontaktskjema påwww.herborvi.no/kontakt-oss

19.09.2016